Skóra sucha

skora-sucha_wiem_o_zdrowiu

Forum

(Ola)
Cześć. Z moją skórą dzieje się jakaś totalna xxxęka łuszczy się jest taka biała. Używam przeróżnych preparatów i jej stan się nie chce nadal poprawić. Co mam zrobić???
(więcej...)

1
sucha skóra (iza)
co do kosmetyków to najlepiej używać bardzo delikatnych żeby nie podrażniać suchej skóry
(więcej...)

6
sucha skóra nóg (celina)
Ja mam bardzo suchą skórę nóg szczególnie pod kolanami oliwkowanie daje ukojenie tylko na 2 godz, nie mówiąc o balsamach, które po pół godzinie wsiąkają i od nowa mam to samo. Jeśli ktoś ma podobny problem i zna na niego sposób to proszę pomoc.
(więcej...)

1
emolienty (Wioletta)
Mojemu dziecku zalecono stosować na suchą skórę emolienty i dermokosmetyki. Dodam, że nie stwierdzona u niej azs, ale trzeba coś stosować by dowiedzieć się co jest mojej córce. Na rynku jest mnóstwo takich kosmetyków, doradźcie coś co stosować?
(więcej...)

1
skóra sucha czy odwodniona (Lidia)
słyszałam, że czasami mylnie nazywamy skórę suchą (suchą) ponieważ zamiast sucha może być odwodniona jak to rozróżnić?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

skora-sucha_ciekawostki

Ciekawostki

Cera wrażliwa
Do rozwoju cery wrażliwej mogą przyczynić się następujące choroby: kontaktowe zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry, trądzik, trądzik różowaty oraz wypryskowe zapalenie skóry.

Czy wiesz, że...

Wysypka
Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.

Polecamy

Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Pyralgina jest jednym z popularniejszych środków przeciwbólowych, który w składzie ma właśnie 500 mg tej substancji czynnej.