| Tytuł: | sucha skóra |
| Autor: | iza 15.3.2011, 12:57 |
| co polecacie na suchą skórę jakie kosmetyki?? | |
| Autor: | agnieszka 18.3.2011, 09:07 |
| przede wszystkim muszą być to kosmetyki o działaniu nawilżającym. jeśli będziesz stosować jakieś maści, kremy lub ogólnie leki, to staraj się, żeby miały też działanie przeciwzapalne. dzięki temu nie tylko unikniesz podrażnień, ale również zapobiegniesz różnym infekcjom. | |
| Autor: | lidia 21.3.2011, 08:21 |
| a czy branie leków przeciwbólowych ma wpływ na sucha skórę ja właśnie stosuję pyralginę i nie mam jak na razie żadnych problemów skórnych dodatkowych | |
| Autor: | gabi 21.3.2011, 11:51 |
| ja jak brałam leki przeciwbólowe to nie zaobserwowałam pogorszenia wyglądu mojej skóry ale każdy może mieć inaczej | |
| Autor: | lusia 22.3.2011, 08:03 |
| to dobrze, że żadne uczulenie nie wyskakuje po pyralginie bo z lekami trzeba też uważać jak i z kosmetykami do naszej suchej skóry | |
| Autor: | danka 22.3.2011, 13:00 |
| co do kosmetyków to najlepiej używać bardzo delikatnych żeby nie podrażniać suchej skóry | |

Cera wrażliwa
Do rozwoju cery wrażliwej mogą przyczynić się następujące choroby: kontaktowe zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry, trądzik, trądzik różowaty oraz wypryskowe zapalenie skóry.
Wysypka
Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.
Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.