Skóra sucha

skora-sucha_wiem_o_zdrowiu

Forum -> sucha skóra

Tytuł:sucha skóra
Autor:iza
15.3.2011, 12:57
co polecacie na suchą skórę jakie kosmetyki??

Autor:agnieszka
18.3.2011, 09:07
przede wszystkim muszą być to kosmetyki o działaniu nawilżającym. jeśli będziesz stosować jakieś maści, kremy lub ogólnie leki, to staraj się, żeby miały też działanie przeciwzapalne. dzięki temu nie tylko unikniesz podrażnień, ale również zapobiegniesz różnym infekcjom.

Autor:lidia
21.3.2011, 08:21
a czy branie leków przeciwbólowych ma wpływ na sucha skórę ja właśnie stosuję pyralginę i nie mam jak na razie żadnych problemów skórnych dodatkowych

Autor:gabi
21.3.2011, 11:51
ja jak brałam leki przeciwbólowe to nie zaobserwowałam pogorszenia wyglądu mojej skóry ale każdy może mieć inaczej

Autor:lusia
22.3.2011, 08:03
to dobrze, że żadne uczulenie nie wyskakuje po pyralginie bo z lekami trzeba też uważać jak i z kosmetykami do naszej suchej skóry

Autor:danka
22.3.2011, 13:00
co do kosmetyków to najlepiej używać bardzo delikatnych żeby nie podrażniać suchej skóry

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

skora-sucha_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Cera wrażliwa
Do rozwoju cery wrażliwej mogą przyczynić się następujące choroby: kontaktowe zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry, trądzik, trądzik różowaty oraz wypryskowe zapalenie skóry.

Czy wiesz, że...

Wysypka
Wygląd, postać wysypki zależy przede wszystkim od przyczyny jej powstania oraz umiejscowienia. Najczęstszą formą wysypki są czerwone plami w okolicach szyi.

Polecamy

Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja twarzy powinna rozpocząć się od jej mycia, najlepiej spienionym mydłem, które usunie zanieczyszczenia, nie powodując przy tym zbytniej utraty wilgoci.

Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwbólowe substancji o nazwie metamizol w kolkach jest od dawna znane i wykorzystywane w praktyce klinicznej. Przez dziesięciolecia zespoły pogotowia ratunkowego stosowały metamizol w bólach, towarzyszących kamicy moczowodów lub dróg żółciowych. Pyralgina jest jednym z popularniejszych środków przeciwbólowych, który w składzie ma właśnie 500 mg tej substancji czynnej.